Restauracja Polskie Smaki została stworzona z sentymentu do regionalnych smaków Polski i Kaszub. Szef Kuchni Marek Soczewka, z miłością i szacunkiem do tradycji kulinarnej, eksperymentuje i nadaje nowej, autorskiej formy dobrze znanym nam smakom. W Polskich Smakach każdy miłośnik autentycznej, regionalnej kuchni odnajdzie wyjątkowe doświadczenia kulinarne w oparciu o filozofię slow food, które wzmocnią wnętrza inspirowane lokalnym, kaszubskim folklorem. Jednak sekretem smaku są nie tylko receptury, ale przede wszystkim najwyższej jakości składniki, często pozyskiwane od regionalnych dostawców. Możecie wśród nich znaleźć pstrąga i kawior z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica, sery z Gospodarstwa Kaszubska Koza czy też regionalne trunki, wina, miody czy nalewki i Ratafię Kaszubską. Polskie Smaki to także wyjątkowa lokalizacja – restauracja mieści się w samym sercu Sopotu, w historycznej Rotundzie Domu Zdrojowego, skąd roztacza się malowniczy widok na sopockie molo i skwer Kuracyjny.