- Akceptuje zwierzęta
- Parking
Opis
Vinissimo Restaurant & Wine Bar to nowa marka, pod którą od lutego 2024, działa, obecna na Bema 6 od 2017 roku - Sztuczka Bistro. Restauracja, prowadzona od 2022 roku przez Łukasza Chwojnickiego, w delikatnie zmienionym formacie i z tym samym, niezastąpionym teamem, niezmiennie serwuje przepyszną i minimalistyczną kuchnię, wspartą ogromną selekcją win i nienagannym serwisem. Szefem kuchni, od czerwca 2023 roku jest skromny i utalentowany Łukasz Theus, który współpracował z wieloma znakomitymi szefami. Za serwis, wina i pracę całej restauracji odpowiada manager - Diana Kalinichenko, która pracowała w najlepszych Trójmiejskich restauracjach i mimo młodego wieku posiada spore doświadczenie, które umiejętnie wykorzystuje dbając o naszych Gości. Vino, Vinissimo, czyli…wino, niezwykłe wino 😊, brzmi tak samo pięknie i intrygująco w każdym języku. To nasz znak rozpoznawczy. Ponad 400 etykiet, z czego 70 dostępne na kieliszek. Trzech sommelierów, kieliszki Riedel – dedykowane do różnych szczepów, Coravin. Konwencjonalne, naturalne, biodynamiczne. Legendy, friki, klasyka. Wszystko to pozwala nam zadbać o każdego: od poczatkującego, dla którego każdy cukier w winie jest dobry, po winomana, który wypije do lunchu Colares 1969.
U nas panuje winiarski egalitaryzm i tak samo istotne jest dla nas, podstawowe Primitivo jak i Sassicaia, ważne, że i to i to sprawia wam przyjemność. W naszym menu znajdziecie minimalistyczne dania, oparte na klasyce z sezonowych produktów. Pracujemy na najwyższej jakości składnikach. W karcie znajdziesz: wołowinę Wagyu, dorsza Skrei, czarną zimową truflę, świeże ostrygi, wieprzowinę Ibérico i wiele innych delikatesów. Wszystkie nasze dania są idealne do dzielenia, do czego niezmiennie zachęcamy naszych Gości.